Om oss

Företaget

Vi är ett familjeföretag som är specialiserade på att förse fordonsverkstäder med lyftar för tunga fordon.

Företaget grundades 1980 och i samband med detta introducerade vi Hetra mobila lyftbockar på den svenska marknaden.

Hetra är en tysk kvalitetslyft med unika egenskaper som säkerhetsfångkil och kulskruv vilket tillsammans gjorde att produkten fick kundernas förtroende. Hetra har haft en marknadsledande ställning i Sverige i över 30 år. Till dags dato är ca. 5 400 standard lyftbockar samt ca. 600 special lyftbockar för rälsfordon truckar mm levererade. Nästan alla är fortfarande i bruk.

Under 1997 introducerades Blitz groplyftar och hydrauliska golvmonterade pelarlyftar för att erbjuda ett komplett program av lyftar för tunga fordon. Blitz pelarlyfter har unika egenskaper som dubbla hydraulsystem varav ett
system enbart för säkerhet. Golvmonterade groplyftar är uppskattade för sina egenskaper. Bland kunderna kan nämnas SL Stockholm, Remjes lastvagnar, Volvo Truck Center på flera orter Lecab Karlstad med flera.

Omer körbanelyftar kompletterar lyftprogrammet för tunga fordon där man önskar hjulen på en körbana för chassie mätning mm.

Neuero mobila lyftbockar & golförsänkta lyftar för rälsfordon är den senaste produkten som befäster vår specialitet, tunga fordonslyft. Neuero kan även levera andra lösningar för spårbundna fordon t.e.x. plattformar.

Egenutvecklade tillbehör under BA programmet kompletterar fordonslyftarna där arbetsmiljön sätts i fokus. Aggregatlyftar för motorer och växellådor bakaxelväxlar mm. Pallbockar i alla höjder. Arbetsplattformar för gropar mm.
Ph-cleantec mobil lågtrycks hetvattentvätt för rengörning av komponenter på eller löst brevid fordonet. Detta för att spara tid samt miljö. Inga farliga kemikalier krävs vilket minskar utsläppen.

Vår företagsfilosofi är att bara ha nöjda kunder. Vi erbjuder rätt lyftlösning utifrån varje kunds enskilda behov. Vi ställer upp med förstklassig eftermarknadsservice i form av snabba reservdelsleveranser och kvalificerad service hos kunden.

Certifiering
BA Fordonslyftar AB är certifierade enligt 9001:2008 & 14001:2004.

Miljöpolicy

Ansvar och kunskap
BA Fordonslyftars medarbetare skall vara utbildade och engagerade för att kunna informera och ta ett miljöansvar i det dagliga arbetet.

Ständiga förbättringar
Vi skall minimera verksamhetens påverkan på miljön genom att ständigt kräva att vår verksamhet skall ha en så liten belastning på miljön som möjligt. Exempel på detta är att BA Fordonslyftar återanvänder emballage.

Miljön skall prioriteras
Vid tillbud eller nödlägen skall miljön prioriteras.

Bästa miljöval
BA Fordonslyftar skall anskaffa produkter som ger så liten negativ miljöpåverkan som möjligt. Vår fordonspark skall vara morden och utifrån våra behov och optimal ur miljösynpunkt.

Minimera avfall
Miljöfarligt avfall som inte går att undvika, skall hanteras via fastställda rutiner.

Transporter
BA Fordonslyftar skall prioritera miljövänliga transporter. Samordning skall prioriteras.

Lagar och krav
De krav som fastställts i miljölagstiftningen, förordningar och regelverk skall alltid  ses som basen för BA Fordonslyftars miljöarbete.

Miljökrav på våra leverantörer
Leverantörer, entreprenörer och samarbetspartners skall informeras om de krav vi ställer på oss själva, och därmed vilka krav som följaktligen ställs på dem.

Information
BA Fordonslyftar skall vid behov  informera internt och externt öppet om vår verksamhets miljöpåverkan och våra miljöåtgärder.